Specialisaties
Waar we het best in zijn
Strafrecht
Strafrecht regelt de rechtsverhoudingen tussen de overheid en burgers in de vorm van natuurlijke (gewoon mensen) en rechtspersonen (eigenaren van een BV, NV, stichting of iets dergelijks). De overheid is daardoor de enige die kan straffen als natuurlijke of rechtspersonen wettelijke strafbepalingen hebben geschonden.
Burgerlijke aansprakelijkheid
Burgerlijke aansprakelijkheid regelt de verhoudingen tussen burgers onderling en zet burgers aan om zorgvuldig te handelen. Het is van toepassing wanneer de ene burger door een fout, onvoorzichtigheid of nalatigheid schade veroorzaakt bij een andere burger. Deze aangerichte schade kan zowel lichamelijk, stoffelijk of immaterieel van aard zijn en dient hersteld of vergoed te worden door de aansprakelijke partij.
Verzekeringsrecht
Het verzekeringsrecht vormt één van de kernpunten niet alleen van het leven, maar ook van het ondernemen. Een verzekering beschermt namelijk tegen een welbepaald risico. Ter preventie van deze risico’s kunnen wij  bijstand verlenen bij het afsluiten van een op maat gemaakte polis, te adviseren welke risico’s (verplicht) dienen te worden verzekerd.
Huurrecht
Bent u huurder van een woning en ervaart u problemen met uw huisbaas? Bent u verhuurder en belandt u in een huurgeschil met uw huurder? Onze ervaren advocaten zijn gespecialiseerd in woninghuur en staan u bij in raad en daad bij al uw huurproblemen.
Verkeersrecht
Heeft u een verkeersovertreding begaan? Bent u slachtoffer of dader van een verkeersongeval en weet u geen raad? Wordt u gedagvaard voor de rechtbank? Onze gespecialiseerde advocaten verkeersrecht adviseren u waar nodig en ondersteunen u van begin tot eind bij een mogelijk proces in de rechtbank. We geloven steevast dat elke cliënt recht heeft op kwalitatieve juridische bijstand en lossen samen het conflict deskundig op.
Bouwzaken
Bouwen en verbouwen kan leiden tot de realisatie van een prachtig en uniek bouwproject, maar soms kunt u ook tegen enkele muren aanlopen. Bij het bouwproces zijn er namelijk heel wat partijen betrokken: (onder)aannemer, architect, ingenieur, vakmannen… Tussen al deze actoren ontstaat er wel eens een conflict en in dat geval kunt u beroep doen op het bouwrecht voor particulieren:
Personen & familierecht
Heeft u net een relatiebreuk achter de rug en wilt u een omgangs- en/of onderhoudsregeling m.b.t. uw kinderen op papier laten zetten? Wenst u uw huwelijk te beëindigen via een echtscheiding? Bent u het slachtoffer van partnergeweld? Geraakt u verzeild in een familieruzie omtrent de erfenis van een overleden familielid? Onze advocaten personen- en familierecht bieden niet alleen een luisterend oor, maar ook een helpende hand.
laat het recht zegevieren
We bezorgen je minstens waar je recht op hebt. Een vlotte service, een helpende hand en onze winnaarsmentaliteit krijg je er bovenop!
Contacteer ons vandaag
Webdesign raadsheren: www.doublegum.be