Meester
Bert Vanmechelen
Advocaat / +32 497 63 12 96
bert@advocaatvanmechelen.eu

Bert Vanmechelen voltooide in 2003 zijn studie Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Na het voltooien van zijn stage bij Mr. Kris Govaerts in 2006, opende hij in 2007 zijn eigen advocatenkantoor in Sint-Truiden.

Meester Vanmechelen houdt zich uitsluitend bezig met het strafrecht waarin hij zich door de jaren heen specialiseerde.  Door zijn uitgebreide ervaring in de correctionele rechtbanken, hoven van beroep en het hof van assisen, biedt hij deskundige juridische bijstand in elke strafzaak. Hij is tevens actief als jeugdadvocaat en lid van de Tuchtcommissie van de Vlaamse Boks Liga.

Meester Vanmechelen staat bekend om zijn sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij verdedigt met passie de rechten van zowel slachtoffers als daders. Zijn overtuiging in gelijke toegang tot het rechtssysteem uit zich in zijn bereidheid om bepaalde dossiers pro deo te behartigen.

Zijn aanpak kenmerkt zich door een heldere kijk op zaken, een directe communicatiestijl en een no-nonsense benadering. Deze eigenschappen onderscheiden hem als advocaat.

In zijn privéleven zet Bert Vanmechelen zich actief in voor maatschappelijke doelen. Hij is de initiatiefnemer en oprichter van “Fighters Against Cancer”, een non-profitorganisatie die fondsen werft voor organisaties die kankerpatiënten en hun naasten ondersteunen. Tevens is hij voorzitter van de Thai-Boks en Mixfight club DEATH ROW in Sint-Truiden. Als voormalig profbokser en semiprofessioneel Thai-bokser, draagt hij de waarden van vechtsport, zoals discipline en kameraadschap, hoog in het vaandel.

Webdesign raadsheren: www.doublegum.be